top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsra Örnek

Mercado'nun sürdürülebilir ilk sergisi Original By Nature ziyaretçilerini bekliyor

Pernod Ricard Türkiye'nin ana sponsorluğu, Akaretler Sıraevler'in mekan sponsorluğu ve LG Türkiye'nin teknoloji sponsorluğunda gerçekleşen Mercado'nun sürdürülebilir ilk sergisi ''Original By Nature'' kullanılmış şişelerin geri dönüşümüyle iklim krizini odağına alıyor.


Ömrü biten şişeler amorf formlara bürünerek bir sanat eserine dönüşüyor ve içerisinde hidroponik tarım yöntemiyle bitkiler yetiştiriliyor.


Mercado'nun hayata geçirilen bu ilk sergisinde cam sanatçısı Egemen Kemal Vuruşan, dijital sanatçı Ecem Dilan Köse ve sürdürülebilir üretimi odağına alan Ek Biç Ye İç sosyal girişimi yer alıyor.




Egemen Kemal Vuruşan'ın kullanılmış şişeleri ileri dönüştürerek tasarladığı enstalasyona, Ecem Dilan Köse'nin dijital sanat eserleri eşlik ediyor. Köse'nin eserindeki mor ışıklar ise bitkileri besliyor ve enstalasyon yaşayan organizmaya dönüşüyor.

1-22 Mart tarihleri arasında Akaretler Sıraevler No:19 binasında sergiyi ücretsiz gezebilirsiniz.


Mercado hakkında


İspanyolca’da “halk pazarı, marketi” anlamına gelen Mercado kelimesi, yerel halkın kullandığı bir alışveriş alanı olmanın çok ötesinde daha derin bir anlama sahip. Şehrin en iyi yerel ürünlerinin satıldığı, meşhur restoranlarının butik şubelerinin bulunduğu birer sosyalleşme alanı.


Herkese ilham olabilecek yetenekli tasarımcı ve sanatçıları bir araya getiren dijital platform olmaya aday. Birçok özel insanın ve projelerinin yer alacağı bu "market", aynı zamanda yaratıcı deneyimlere aç olunan bu dönemde kamuyu beslesin istiyor ve kötüye giden dünyanın yeni ilham kaynakları olmayı hedefliyorlar.

bottom of page