top of page
  • Yazarın fotoğrafıYağmur Bişgin

Eskişehir' de Vegan Dostu Mekanlar

Türkiye’nin 25. büyük kenti, yoğun öğrenci nüfusuna sahip olan Eskişehir, özellikle gençler için de ideal ve yaşanılası bir ildir. Peki Eskişehir hem tarihi hem kültürü açısından ziyaret konusunda yoğunken bir de öğrenci şehri diye anılırken bu şehrin vegan lezzetlerinden bahsetmeye ne dersiniz?




Bal Kahvaltı

Güne bir sabah kahvaltısıyla başladığımızı varsayalım. İlk durağımız ‘Bal Kahvaltı’ haftanın her günü 08.00 ile 17.30 saatleri arasında kahvaltı hizmeti veriyor ve oldukça geniş kahvaltı seçenekleri var. Vegan Kahvaltı seçeneği olduğu gibi aynı zamanda birçok seçeneği de veganlaştırmak mümkün.



Uçurtma Kitap&Cafe

Uzun süren bir kahvaltıdan sonra sakin bir kahve ve hatta belki ufak bir tatlı günü güzelleştirmeye devam edebilir. Ya da gün içerisinde halledilmesi gereken masa başı işler için mekân değişikliği güzel olabilir. Oldukça geniş kitaplığa sahip, kışın içerideki sobasıyla ısıtan, yazın ufak bahçesiyle güneşi hissettiren ‘Uçurtma Kitap&Cafe’ hem vegan brownie seçeneği sunuyor hem de birçok bitkisel süt seçeneğine de sahip. Üstelik neredeyse herkese hitap edebilecek kitapları, fanzinleri içerisinde bulundurduğu için müdavimleri oldukça çok ve kedilerin köpeklerin uğrak noktası.



Pure Mutfak-Pure Bahçe

Uzun ve yorucu bir gün şehirden biraz uzakta lezzetli ve doyurucu bir seçenek olan ‘Pure Mutfak’ vegan ve vejetaryen mutfağı ile hizmet veriyor. Hem sokak lezzetlerinin vegan ikamelerinin olması hem de porsiyonları ile yüzleri güldürüyor. ‘Pure Mutfak’ ve ‘Pure Bahçe’ olarak iki farklı şubede hizmet veriyor.



OMM INN

Eğer şehrin sanatsal yönünü keşfedeceğiniz bir günse ve müzeleri keşfe çıktıysanız o zaman hem OMM yani Odunlazarı Modern Müze’yi gezmenizi hem de %100 vegan kafesinde kahve ve tatlı keyfi yapmanızı veya %100 vegan restaurant bölümünde menüsüne bakmanızı öneririz.





Vegan Eskişehir

Dışarı çıkmanın zor ve yorucu olduğu günlerde sanki mahallenizin taş fırıncısıymış gibi, bir telefonla evinize vegan pide, lahmacun, tantuni ve daha başka seçenekleri sunan pideci ‘Vegan Pide’ hem yüzdeyüz vegan menüsü ile hem ikramları ile hem de kendi yaptıkları vegan erişte, tarhana gibi seçeneklerle günü güzelleştirmeye yardımcı. Özellikle içli köftesini yiyen bir daha yemek istiyor. Hem bahçesinde hizmet veriyor hem de eve servis seçeneği mevcut.





Hmbrgr Homemade Burgers

Aslında menşei Ankara olan ev yapımı hamburgerci içerisinde vegan ve vejetaryen burger de bulunan bir mekân olarak Eskişehir’de de hizmet vermekte. Falafel Burger’inin yanına sınırsız sos ve sınırsız içecek hakkı tanısa da soslarından vegan olan tek seçenek ne yazık ki ketçap. Ancak burger menüsü hem hamburgerin hem de patatesin porsiyonlarının oldukça büyük olması sebebiyle tercih edilebilir. Bulunduğu konum itibariyle güzel güneşli havalarda mekânda yemek inanılmaz keyifli iken eve siparişlerde de oldukça büyük porsiyon ve ikramlarıyla mutlu ediyor.



El Mustafa Pide Kebap Salonu

Tam bir bütçe dostu, inanılmaz lezzetli olmasının yanında bir de doyurucu olan falafelin adresi ‘El Mustafa’ falafel dürümüyle inanılmaz bir vegan lezzet sunuyor. Mekânın önünde zaman zaman falafel kuyrukları olduğu bilinen bu mekân öğrencilerin uğrak bir noktası. Falafeli dürüm harici yaptıkları başka ekmeklerde de sipariş verebilmek mümkün ve hepsi ayrı ayrı lezzetli.



Pilavcı

Yine bir bütçe dostu mekân daha ama bu kez bir esnaf lokantası. Üstelik her şey günlük yapılıyor çünkü her şey çok lezzetli olduğu için gün içinde hepsi bitiyor ve yeniden yapılıyor. Çorba çeşitlerinde de sulu yemek çeşitlerinde de vegan seçenekler bulunan mekânda daha yeni yeni yapılmaya başlanan çıtır mantar ve yanına da sebze kızartma müthiş bir ikili oluyor. Bunun yanında nohut yemeği ve bulgur pilavı veya taze fasulye yemeği gibi seçenekler de veganların içini ısıtıyor.





Monk Coffee and Books

Her geçen gün daha da çok artan vegan seçenekleriyle birlikte kitap seçeneklerini çoğaltan, kışın sıcacık oluşuyla kedi ve köpeklerin vazgeçemeden uğradığı Monk, vegan brownie ve vegan kurabiyesi ile veganların kalbini çalıyor. Sakin bir günü geçirmek için oldukça uygun olan mekânda hem tatlı hem tuzlu seçenekleri ile tam bir kahve veya çay eşlikçisi. Yeni açılan şubesi ile toplamda iki farklı şubesi bulunuyor.




Hey Joe Coffee and Roasters Co.

Vegan seçeneklerin de daha çok artacağı şubelerinin de gittikçe çoğalacağı ‘Hey Joe’ aromalı kahveleri ve vegan browniesi ile birlikte menüde bulunan diğer lezzetlerle hizmet vermekte. Eskişehir’de üç tane şubesi bulunan mekân ortamının güzelliği ile de gönülleri fethediyor.

bottom of page